De dierenarts


 Over mij

Hallo, mijn naam is Stefan Roncal. Ik ben in 2002 als dierenarts in Spanje afgestudeerd. Vervolgens verhuisde ik naar Nederland waar ik 1.5 jaar bij orthopeed drs. Hans van Herpen in Veterinaire Specialistenkliniek te Oisterwijk heb gewerkt.

Vlak daarna, in september 2004, ben ik als roulant begonnen op de Diergeneeskunde Faculteit van Utrecht, waar ik beter bekend ben geraakt met diverse specialisaties en meer werkervaring heb opgedaan. Gedurende de maanden die ik als roulant heb gewerkt, heb ik de mogelijkheid gehad om binnen de Kliniek voor Gezelschapsdieren ervaring op te doen en mij verder te ontwikkelen als een bekwaam dierenarts.

Naast de praktijkwerkzaamheden ben ik betrokken geweest bij het onderwijs en onderzoek. In 2008 ben ik gepromoveerd aan de Universiteit van Zaragoza op een onderzoek over de biomechanische aspecten van de elleboog van de hond .

Ik ben de laatste 8 jaar werkzaam geweest in Dierenkliniek Statenlaan in Den Haag. Ik heb allround werkzaamheden verricht en met name op de chirurgie gericht.

 

Stefan V&H

 

Mijn visie

Enige tijd geleden besloot ik,  dat ik toe was aan een verandering. De manier waarop ik bezig was met de uitvoering van de diergeneeskunde gaf me geen voldoening meer.  In de praktijk zag ik veel patienten per dag maar ik miste de tijd die ik nodig dacht te hebben voor een bevredigende behandeling.

Het frustreerde me ook enorm om de dieren zo gestrest te zien, helaas was de tijd gering om ze op hun gemak te stellen en ze daarna minder getraumatiseerd te kunnen behandelen.

Na verschillende opties te hebben overwogen was het voor mij duidelijk dat het antwoord lag in het behandelen van de dieren in een voor hun vertrouwde omgeving zodat, zowel zij als hun baasjes zich op hun gemak voelen,  wat het onderzoek én de behandeling ten goede komt en hen veel stress bespaard blijft. De klanten vertelden mij echt vaak dat zij zich in de kliniek ook dikwijls gestrest voelden en vanwege de tijdsdruk geen vragen durfden te stellen. Door bij hun thuis te komen, wordt die barriére doorbroken en zullen beide partijen zich een stuk relaxter gaan voelen en wordt de relatie tussen dierenarts-huisdier-eigenaar veel beter.